HTC Vive Flow je kompaktan VR uređaj, koji se može upariti sa telefonom

HTC Vive Flow je kompaktan VR uređaj, koji se može upariti sa telefonom

15.10202119: 54 |

Mobile

Iako nije previše aktivan na polju telefona, HTC i dalje održava svežom svoju Vive liniju VR hardvera. Kompanija je predstavila najnoviji VR uređaj, pod nazivom Vive Flow U pitanju je lagani design, koji se koristi kao naočare i ima težinu od svega 189 grama.

Vive Flow ima ugrađene zvučnike, dva mikrofona sa utišavanjem buke i eha, a podržava Bluetooth zvuk. Dostupno je 64 GB memorije za skladištenje podataka i 4GB RAM-a.

VR uređaj ima 1600 x 1600 p displeje, sa osvežavanjem od 75 Hz i poljem pregleda od 100 stepeni. Tu je i ugrađeni venzilator koji odvlači topao vazduh oko lica, a izbacuje ga preko gornjeg otvora.

HTC Vive Flow se napaja preko USB-C porta, a HTC je uspeo da smanji potrošnju na svega 7.5 W, čime je omogućeno da kompatibilan telefon ili powerbank napaja Vive Flow.

Uređaj poseduje podesive fokus objektive sa obe strane, što korisnicima omogućava da vide jasno bez potrebe za korektivnim sočivima. Prisutne su i dve kamere usmerene ka napred, koje se koriste za video pregled kako bi korisnik bio svestan svog okruženja. HTC je dodao da će u nekom trenutku dodati funkciju koja kamerama omogućava da prate pokrete ruku.

Vive Flow nema daljinski ili kontrolere, a umesto toga se uparuje sa telefonom i kontroliše se pomoću aplikacije. Aplikacija podržava virtuelni daljinski upravljač. Tu je i podrška za Bluetooth 5.0, Wi-Fi i Miracast konekciju.

HTC Vive Flow je dostupan u pretprodaji, po ceni od 499 dolara, a isporuka se očekuje tokom novembra.

Izvor: XDA-developers

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube|

Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Read More

Author: admin