Cum poţi plăti o poliţă RCA mai ieftină. Facilitatea pe care o oferă Biroul Asiguratorilor din România

Cum poţi plăti o poliţă RCA mai ieftină. Facilitatea pe care o oferă Biroul Asiguratorilor din România

.

Prețul polițelor RCA s-a majorat, iar românii care vor să își facă asigurare sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar.

Trucul prin care poți să plătești mai puțin pe o poliță RCA

Pentru a evita acest lucru, șoferii pot solicita prețul corect printr-o assist in pe care o oferă Biroul Asiguratorilor Auto din România. Legea există din 2017, însă șoferii nu s-au folosit de ea.

De la finalul lunii septembrie și până acest minute, s-au depus peste 1.000 de cereri la Biroul Asiguratorilor Auto din România.

Șoferii au accesat facilitatea numită Client RCA cu risc ridicat. După ce dosarul le-a fost analizat, aceștia au fost repartizați către o companie de asigurări care a stabilit prețul corect, respectând tarifele de referință stabilite de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară.

Directorul basic BAAR, Sorin Greceanu, a explicat orgasm funcțonează sistemul și ce trebuie să facă șoferii români.

Ce trebuie să faci

” Dacă primeşti minim trei oferte de asigurare care sunt toate peste tariful de referinţă, cel care este publicat şi pe site-ul nostru şi pe site-ul ASF-ului, înmulţit cu 1,36, atunci se încadrează în acest risc ridicat şi el poate să apeleze la BAAR.

Tariful cu care se compară acest tarif de referinţă pe acest segmentul de risc trebuie să fie curăţat de alte acoperiri, orgasm ar fi decontarea directă.

Deci trebuie să fie tariful pur pentru acoperirea RCA Atunci mă încadrez în acest asigurat cu risc ridicat şi pot solicita BAAR-ului să verifice acest lucru şi să fiu alocat unui asigurator, să mă preia în asigurare la tariful de referinţă ori (înmulţit cu– n.red.) 1,36″, a spus Greceanu.

După ce compania City Insurance a dispărut de pe piața asiguratorilor din România, prețurile l RCA au crescut chiar de două sau trei ori.

Biroul Asiguratorilor de Autovehicule declara current că preţurile poliţelor City Insurance erau extrem de mici, iar acum au fost aliniate la cele practicate de celelalte companii.

Read More

Author: admin