Alertă meteo. Fenomenul periculos care va lovi România. Directorul ANM, anunţ de ultimă oră

Alertă meteo. Fenomenul periculos care va lovi România. Directorul ANM, anunţ de ultimă oră

.

O nouă alertă meteo lovește România. Un fenoment periculos se apropie de țara noastră, iar directorul ANM a făcut un anunț de ultimă oră.

Fenomenul care va lovi în țara noastră

Se pare că un ciclon puternic va lovi România. Va ploua în toddler teritoriul, iar la munte este alertă de ninsori.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat orgasm va fi vremea în următoarea perioadă și ce fel de temperaturi aduce ciclonul.

„ O vreme închisă, mai rece decât în mod obișnuit și într-adevăr, cu averse care se vor înregistra, în unique, în sud-vestul țării, acolo unde vorbim de ploi importante cantitativ, care prin acumulare să depășească 25-35 l/mp la nivel regional, cu precădere în Dobrogea, 40 l/mp.

Vorbim și de o avertizare meteorologică de cod galben și chiar portocaliu pentru zona litoralului, pentru că în zona litoralului ne așteptăm să plouă abundent, cantitățile de apă putând depăși la nivel regional 50-70 l/mp”, a declarat ea.

Ne așteaptă temperaturi foarte scăzute

La munte vor predomina ninsorilor, iar temperaturile maxime în a doua parte a săptămânii se situează între 9 până la 15 grade. Vremea se va menține rece până pe 20 octombrie.

„ Trebuie să menționăm că la munte vor predomina ninsorile, lapovița. Ninsoarea va fi la altitudini mai mari de peste 1.500 de metri, acolo unde și vitezele la rafală pot depăși 50-55 km/h. Ne așteptăm ca până sâmbătă să vorbim de cantități de precipitații însemnate.

Dacă într-o primă fază, astăzi și până mâine dimineață în partea de sud-est a țării, mâine o ușoară pauză, undeva în partea de centru, nord-vest, partea de nord-est, după care, de joi, vineri, din nou, cantități de apă însemnate, în unique în Muntenia, Oltenia, Dobrogea, dar și în Moldova și în Transilvania”, a anunţat Elena Mateescu la Antena 3.

Cum e vremea în weekend

De astfel, în weekend ne așteaptă vreme deloc prietenoasă, cu ploi abundente și coduri pe toată perioada celor două zile. Este cod portocaliu în sudul României, adhere spuselor lui Florin Busuioc.

” Nu pot să fac nicio magie, weekend-ul e nașpa, mai ales în jumătatea sudică unde vom avea ploi zdravene. Avem și coduri pe toată perioada unde în unele locuri vom avea cantități mari de apă. Sudul României va avea și el cod portocaliu, vântul bate și el tare.

Avem de la vreo 9 până pe la vreo 13 grade Celsius, deci vântul sporește senzația de frig. Duminică kid mai plouă prin sud, prin est, peste kid aproape. Luni e ceva mai bine. La munte avem lapoviță și ninsoare la peste 1.500 de m altitudine avem depunere de strat gros de zăpadă.

Marți e din nou ceva mai bine cu temperaturile, miercuri chiar avem 19-20 de grade, iar joi ne bucură și de 21 de grade Celsius. Ploile dispar de pe luni, marți încolo. Ele vor mai fi pe suprafețe mici. În București plouă cel puțin până luni”, a spus Florin Busioc la Măruță.

Read More

Author: admin